Składniki:
- 300 g młodego bobu
- 4 pomidory
- 1 pęczek rzodkiewek
- 4 jajka
- natka pietruszki
- szczypiorek
- czerwona cebula
- olej z pestek dyni
- sok z 1 cytryny
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, obierz z łupinek i ostudź. Jaja gotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Pomidory pokrój w kostkę, rzodkiewki w półplasterki, cebulę w piórka. Posiekaj szczypior. W misce wymieszaj bób z warzywami, an wierzchu ułóż ćwiartki jajka i natkę pietruszki. Podawaj z sokiem z cytryny i olejem z pestek dyni. Jeśli chcesz, olej możesz zastąpić oliwą z oliwek. My wybraliśmy oliwę z oliwek.
Przepis polecają prowadzący blog: ModnyStyl2013 -> KLIK
0 komentarze:
Prześlij komentarz