Gotujemy & Smakujemy

Sałatka z bobem i jajkiem na twardo według przepisu Ani Starmach

0


Składniki:

  • 300 g młodego bobu
  • 4 pomidory
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 4 jajka 
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • czerwona cebula
  • olej z pestek dyni
  • sok z 1 cytryny

Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, obierz z łupinek i ostudź. Jaja gotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Pomidory pokrój w kostkę, rzodkiewki w półplasterki, cebulę w piórka. Posiekaj szczypior. W misce wymieszaj bób  z warzywami, an wierzchu ułóż ćwiartki jajka i natkę pietruszki. Podawaj z sokiem z cytryny i olejem z pestek dyni. Jeśli chcesz, olej możesz zastąpić oliwą z oliwek. My wybraliśmy oliwę z oliwek.

Przepis polecają prowadzący blog:  ModnyStyl2013 -> KLIK

0 komentarze:

Prześlij komentarz